Selecteer een pagina

vakantiecheck

doe de vakantiecheck!

Vind jij het ook zo heerlijk om te dromen over vakantie? Dromen van verre bestemmingen en oneindige mogelijkheden? Mogelijkheden die over de grenzen van jezelf gaan. Dromen die maken dat we loskomen van alles wat ons zo gebonden lijkt te houden? Of het nu onze gedachten, ons lijf, of onze pijn is.

In deze blog beschrijf ik, Harmi, onze eigen ervaring.

Soms val je stil

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat wij, een jaar na mijn hersenoperatie voor het eerst een paar dagen gingen kamperen. Een paar dagen samen zijn. Ik keek er naar uit, ik droomde erover, we zagen er samen naar uit en uiteindelijk kwam de dag dat we gingen. Een paar uurtjes rijden, ergens in de Belgische Ardennen, een kleine camping aan een kabbelend riviertje. Aangekomen, overviel het me zo intens, dat ik niet meer wist hoe ik dat vorm moest geven. Er moest zoveel gebeuren, tent opzetten, uitpakken, verkennen, de dagelijkse dingen èn nieuwe dingen. Ik viel stil, ik wist het niet.  

Gelukkig wisten manlief en de kinderen wel hoe het moest. Zij konden wel genieten. En heel langzaam trok dat overweldigende gevoel uit me. Wetende dat ik niets hoefde, dat het goed was, dat ik daar gewoon mocht zijn. Samen genieten.

Het heeft me geraakt, dat moment van ontreddering, van stilstaan, daar op die kleine camping. Het heeft me ook geleerd dat het belangrijk is om dat wat ik niet kan, onder ogen te zien. Niet om het niet te doen, wel om goede voorbereidingen te treffen.

Puntjes op de i zetten

Voorbereidingen die noodzakelijk zijn als het leven niet meer zo vanzelfsprekend is. We mogen het aangaan en uitreiken naar iemand die met ons meedenkt, meekijkt. Soms hebben we iemand nodig die voor ons de puntjes op de i zet, omdat er zoveel is om aan te denken. Ook jouw dromen zijn het waard om echt te genieten. Jij mag zijn.

Daarom bieden wij de vakantiecheck. Heb jij een vakantie geboekt met een extra vraag over een noodzakelijke aanpassing. En twijfel jij of het echt geregeld is? Neem dan contact met ons op, wij kijken graag me je mee, zodat jij heel snel alle noodzakelijke bevestigingen ontvangt.  

Wij wensen jou alvast een onvergetelijke vakantie!